Blog

Nábytkové úchytky aneb i nábytek si zaslouží svůj šperk!

  • 25. 3. 2019

Ať už máte doma starší skříň či kuchyňskou linku nebo si necháváte dělat novou, věnujte patřičnou péči výběru nábytkových úchytek. Obecně rozlišujeme knopky a nábytkové úchytky

Knopky jsou drobnější úchyty, které se přidělávají pouze do jednoho otvoru. Používáme je často na šuplíky či komody. Nabízíme velký výběr knopek, u nichž si můžete vybrat nejen z 15 povrchových úprav, ale zvolíte si také rozsah zdobného vlysu nebo obrázek na keramické knopce.



U nábytkových úchytek si musíme změřit rozteč. Vista d´Oro standardně dodává rozteče 96mm, 128mm, 160mm a 192mm. Máte již na skříni vyvrtané dírky a sháníte jiný rozměr? Nezoufejte! Velká výrobní flexibilita nám umožňuje vytvořit pro vás rozměr podle vyvrtaných otvorů. Pokud potřebujete skutečně masivní úchyt na posuvné skříně nebo dveře, podívejte se pak do kategorie „madla“.



Pokud chcete dodat vaší skříni originalitu, lze volit z atypických vertikálních úchytek, které jsou delší (ale nikoliv tak masivní jako madlo) a budou působit jako dominatní prvek interiéru.



Novinkou v moderním designu jsou velké „triangly“ nebo „půlměsíce“ – jedná se o úchytky, které jsou relativně masivní (průměr kruhu je 10cm). Nabízí velkou flexibilitu použití a jsou tedy perličkou pro kreativní designéry: lze je použít vodorovně, svisle, umístěním dvou půlměsíců proti sobě vytvořit kruh nebo je naopak nepravidelně „rozházet“ po komodě a vytvořit z ní umělecké dílo.